Cum sa alegi cele mai bune uleiuri esentiale bio?

In multe dintre cazuri, utilizarea unor uleiuri esentiale bio poate sa fie de mare ajutor mai ales pentru tratarea anumitor afectiuni, cat si pentru relaxare prin aromaterapie. Mai ales in mediul online poti sa gasesti mii de magazine care comercializeaza uleiuri naturale, motiv pentru care poate sa fie destul de dificil sa faci o alegere potrivita. In conditiile in care toate produsele sunt bio pana la proba contrarie, ai nevoie sa cunosti cateva aspecte importante despre lucrurile pe care trebuie sa le urmaresti pentru a te bucura de un produs autentic.

Aceste uleiuri naturale bio sunt imbogatite cu extracte naturale ce ofera alternativa perfecta a parfumurilor si produselor de ingrijire personala. Putem spune cu lejeritate ca uleiurile naturale bio reprezinta cel mai bun secret al femeilor pe care il folosesc in rutina de ulei esential bioingrijire zilnica. Uleiurile naturale bio sunt compuse din elemente volatile aromatice de origine naturala, gasite in frunze, scoarta si seva plantelor.

 

Criterii esentiale de urmarit pentru a alege cele mai bune uleiuri esentiale bio

Pentru a putea face o alegere cat mai buna este important sa tii cont de cateva elemente: tipuri, formule, functii, modalitati de aplicare si imbuteliere. Aceste elemente sunt foarte usor de distins datorita informatiilor de pe eticheta. Inainte de a achizitiona oricare tip de uleiuri esentiale bio este recomandat sa citesti cu atentie informatiile care insotesc produsul.

Uleiurile esentiale bio se ambaleaza in sticlute maro de dimensiuni mici, iar perioada de valabilitate este destul de scurta. Flacoanele inchise la culoare sunt mult mai indicate intrucat ajuta mai mult ca proprietatile produsului sa fie pastrate in conditii mai bune. Daca vezi un produs al carui eticheta specifica ,,ulei esential bio” comercializat in sticle transparente sau de plastic inseamna ca acestea nu sunt chiar atat de naturale pe cat mentioneaza eticheta.

 

Modalitati de utilizare ale uleiurilor esentiale bio

In functie de puritatea produsului difera si modalitatea de aplicare. Cele mai comune mijloace de aplicare sunt prin inhalatie (spray, abur, difuzor, evaporare uscata pe servetel sau vata), picurare pe piele sau in apa de baie, frectie, comprese sau ingerare. Este recomandat sa consulti foarte bine modul in care trebuie sa folosesti tipul de uleiuri esentiale bio achizitionat pentru a nu avea surprize neplacute.

 

Proprietatile platelor din care sunt facute uleiurile esentiale bio influenteaza cum vor fi acestea folosite

La capitolul functii, uleiurile esentiale se pot obtine dintr-o varietate bogata de plante si extracte rezultate in urma procesarii acestora. Asadar, vom avea formule cu proprietati antiseptice, antiinflamatoare, afrodisiace, decongestionante, de calmare, detoxifiere, pentru tratarea insomniei sau pentru buna functionare a organismului.

Pentru a putea alege produsul ideal trebuie sa stii care este ingredientul natural folosit. De exemplu, un ulei esential bio de lamaie stimuleaza sistemul nervos si detoxifica organismul in timp ce unul de iasomie are un efect afrodisiac, in timp ce uleiul esential de lavanda, dimpotriva, e calmant.

Uleiul esential de tamaie bio are efect calmant si vindecator, generand un efect denumit citotoxicitate,  fiind recomandat chiar de studii medicale.

Nu uita sa consulti recenziile si alte informatii online

 

In mediul online este foarte usor sa nu ai incredere intr-un anumit produs, mai ales atunci cand vine vorba despre unul care il vei folosi pentru starea ta de bine si pentru sanatatea ta. In cazul acestor uleiuri esentiale bio, recenziile consumatorilor pot sa fie de mare ajutor pentru a putea sa iei o decizie concreta.

Recenziile si informatiile despre produs sunt lucrurile pe care trebuie sa le consulti inainte de toate. Astfel, vei putea afla foarte multe informatii despre cum se prezinta in realitate produsul si daca merita sa il adaugi si tu in cosul de cumparaturi.