Ulei de argan – pret mic versus beneficii uriase

Uleiul de argan este bine cunoscut pentru proprietatile sale mai mult decat benefice pentru sanatatea umana, insa, piata este intesata de o multime de produse de calitate sau care sunt mai putin de incredere. Dar, pentru a putea beneficia cu adevarat de un produs de calitate este nevoie sa cunoasteti cateva detalii esentiale despre uleiul de argan, astfel incat sa puteti face diferenta intre un produs original si unul contrafacut.

Ulei de argan cosmetic original

Cum trebuie sa se prezinte uleiul de argan pentru a fi vorba despre un produs original? Proprietati fizice si pret adecvat

Din start va spunem ca nu exista pe piata ulei de argan ieftin, insa pot exista oferte din partea producatorilor care pot sa aplice anumite discounturi. Uleiul de argan este un produs foarte greu de obtinut, fiind nevoie de multe ore de munca. Uleiul de argan foarte ieftin nu poate sa fie considerat de cele mai multe ori de incredere intrucat un pret mult prea mic in comparatie cu cel al unui produs original nu poate sa indice decat faptul ca s-ar putea sa fie vorba despre un produs contrafacut.

Insa, pentru a beneficia de ulei de argan, pretul nu este singurul indicator care sa va spuna ca este vorba despre un produs original. Lista ingredientelor ar trebui sa fie una scurta si ideal ar fi sa scrie doar ,,ulei de argan 1000%” sau ,,argania spinosa kernel oil”. Uleiul de argan veritabil nu se comercializeaza niciodata in recipiente inadecvate. Modul de prezentare ar trebui sa fie unul potrivit. In aceste cazuri din urma, beneficiile produsului sunt grav alterate. Tot din categoria ambalajelor inspirate pentru a comercializa ulei de argan cosmetic  original, fac parte si materialele precum aluminiu sau otel inoxidabil.

Mirosul, este un alt indicator atunci cand doriti sa cunoasteti daca uleiul de argan este unul original. Uleiul de argan pur trebuie sa aiba un miros foarte fin si placut de sambure. Sub nici o forma nu trebuie sa aiba un miros urat sau strident. Nici daca nu prezinta nici un fel de miros nu poate sa fie considerat un produs de incredere intrucat in acest caz este posibil sa aveti de-a face cu un produs care a fost supus unor multiple proceduri mecanice de rafinare.

Textura reprezinta un alt mod prin care puteti sa determinati daca este vorba despre un produs de calitate sau unul contrafacut. Uleiul de argan se absoarbe imediat in piele si nu lasa pielea uleioasa. De asemenea, continutul de conservanti reprezinta un al indicator cu privire la originalitatea produsului. Uleiul de argan veritabil nu are nevoie de conservanti.

 

Ulei de argan de calitate si beneficii

Acestea reprezinta o serie de calitati esentiale pentru a putea cumpara ulei de argan 100% original. Daca nu indeplineste nici macar o parte din aceste criterii esentiale, atunci este mai bine sa achizitionati din alta parte. Iar daca va ganditi la pret, intrebati-va cat de sanatos ar fi sa cumparati un ulei natural cosmetic ieftin, dar contrafacut, care mai rau v-ar dauna!

Beneficiile uleiului de argan sunt aur curat pentru sanatate iar alegerea unui produs de calitate este foarte important pentru a putea sa va bucurati de tot ceea ce are de oferit un astfel de produs. Pretul nu ar trebui sa fie singurul criteriu de alegere sau sa considerati ca un produs daca este ieftin atunci este suficient de bun. Produsele naturale 100% implica in procesul de productie multe ore de munca. Asadar, pentru a va asigura ca achizitionati un produs original si nu unul contrafacut, atunci aceste criterii pe care le-am enumerat ar trebui sa le analizati mai indeaproape.